logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

RE-CONECTING  je koncept nove kolekcije 2022 Zanotte, ki stremi k raziskovanju odnosa med izdelkom in ljudmi, interakcijo med človekom in vesoljem, poudarja povezave med kakovostnim dizajnom in pozornostjo do planeta za bolj trajnostno prihodnost.

Novosti niso standardizirane z obstoječimi kodami, temveč spodbujajo svobodo izbire brez vsiljevanja sloga in ujemanja življenjskega sloga. Nekaj izdelkov nove serije smo opisali spodaj.

 

NOAH

Noah, ki jo je oblikoval  Dizajn Damian Williamson v letu 2022 spada  v sistem modularnih sedežnih garnitur z ravnimi in ukrivljenimi linijami, elegantno in brezčasno zasnovo, opredeljeno z dobro uravnoteženimi komponentami in optimalnimi dimenzijami, ki zagotavljajo udobje in možnost opremljanja tako velikih kot tudi majhnih prostorov.  

Sedežno garnituro odlikuje možnost konfiguracije oblazinjenih elementov, ki ustvarjajo različne kompozicije.

Sedišče je oblazinjeno iz poliuretana različnih gostot s spominsko peno, ter recikliranimi poliestrskimi drobci, ki zagotavljajo ustrezno odpornost. Hrbtna blazina je iz 100-odstotnega gosjega perja, medtem, ko je blazina za rokonaslone narejena iz recikliranih poliestrskih drobcev. Cilindrične noge so izdelane iz poliranega niklja, satiniranega jekla, v črnem ali grafitnem laku. Sestavljene so iz treh elementov, ki ustvarjajo prefinjeno funkcijo, saj se pod kotom 45° pritrdijo na štiri vogale podnožja in se zlijejo z arhitekturo zofe.

Ta sistem sedežne garniture je na voljo v številnih modulih: 2-sedežni, podaljšani 2-sedežni in 3-sedežni elementi in ležalni del.

noah 11 

 

CAMPIELLO+

campiello

Podjetje Zanotta je v sodelovanju z oblikovalcem Paolom Lomazzijem izdalo fotelj s tremi blazinami, ki ga je zasnoval oblikovalski trio De Pas D'Urbino  Lomazzi. Posodobljen vrtlivi stol Campiello+ je  idealen za stanovanjske in poslovne prostore. Zaznamuje ga ukrivljeno in široko hrbtišče, katero je  rahlo ukrivljeno, zato fotelj poleg udobja nudi tudi zasebnost.

Sedišče je za razliko od prvotne različice postavljen na stožčasto podnožje, katero je možno zložiti, zaradi česar predmet postane dinamičen.  Naslonjalo je narejeno iz vezanega lesa, katerega zgornji del je bil preoblikovan tako, da je rahlo dvignjen nad višino ramen in s tem ohranja vizualni  kontakt.

Na voljo v pigmentiranem usnju v črni, antracitni, rjavi ali zlati barvi. Notranje prevleke sedeža ni mogoče odstraniti, medtem, ko zunanjo oblogo lahko. ‎ Naslonjalo in ledveni predel blazine je znotraj oblečeno v poliester/bombaž, zunaj pa v blago.‎ Ledveno predel blazine lahko naročite v drugačni barvi iz  isti vrste blaga.‎

 

Sedež je izdelan iz poliuretana različnih gostot, ter recikliranih poliestrskih delcev. Udobje dopolnjujeta  ledvena opora v zaokroženi obliki in dodatna  blazina za vzglavnik.

 

KARELIA

Karelia je pop ikona šestdesetih let in simbol svobode, ki je ponovno v proizvodnji. Eden prvih foteljev brez okvirja, ki je v celoti izdelan iz poliuretanske pene. Mehka,valovom podobna površina črpa navdih iz domačega kraja oblikovalke Liisi Beckmann, Republike Karelije na Finskem, ki jo odlikujejo zalivi in uvale.

Krivulje fotelja so poudarjene z novo odstranljivo oblogo iz bioelastične tkanine. Blago Samba z diagonalnim tkanjem in izjemno tehnično dovršenostjo se popolnoma prilagaja telesu, ter sledi deformaciji in modifikaciji predmeta.

Tkanina, ki se v svojih barvah preliva, ustvarja barvne vzorce, ki jih povzročata gibanje in svetloba. Ponovna izdaja zagotavlja izboljšano udobje, zaradi poliuretana z dvojno gostoto in posodobljeno velikost, saj je fotelj nekoliko povečan. Sedaj je mogoče združiti tudi dva ali več modulov in tako ustvariti neprekinjen valovit sedež.

 

 bb20840e938eaafdd45ba41cebfd91fd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Za več informacij o produktih in storitvah nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali obiščite naša socialna omrežja Facebook in Instragram


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.