logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Unikatnost, avtentičnost, kakovost. Kolekcija Cassina 2021 je fuzija tehnološke spretnosti in obrtniške izdelave. Ponuja široko paleto možnosti ureditve za dom v katerem se izdelki z inovativnim duhom in ikone sodobnega oblikovanja združujejo, da ustvarijo popolno, udobno notranjost in govorijo vzajemni jezik, ki temelji na edinstvenemu kodeksu odličnosti oblikovanja 

Cassina Rondos 

Patricia Urquiola oblikuje novo serijo predalnikov iz kolekcije Rondos za Cassino za uporabo v bivalnih prostorih. Oblikovalski predalnik z mehkimi zaobljenimi obrisi se elegantno ovije okoli stranske fronte in vnese svežino v dnevno sobo in spalnico. Zaključki obeh različic so posodobljeni tako, da omogočajo kreacijo harmonije bivalnega in spalnega okolja.

Na voljo je v dveh velikostih za spalne prostore, z več konfiguracijami predalov in v dveh velikostih za dnevne prostore, s predali ali odprtimi sprednjimi frontami. Predalnik ima več možnosti izbire materialov - od lesa za konstrukcijo do marmorja za pult -  in 'push' sistem za odpiranje predalov.

5827 still life contenitori e librerie catalogo sleeping products 2020 558 rondos patricia urquiola stefano de monte legno noce canaletto marmo pietre marquina

5828 still life contenitori e librerie catalogo sleeping products 2020 558 rondos patricia urquiola stefano de monte legno noce canaletto marmo pietre marquina 

Cassina Dudet

 Patricia Urquiola oblikuje stol z mehko, ovojno obliko, ki ponuja sodobno udobje, z dobro razvitim občutkom za zavedanje okolja. Dudet, navdihnjen s pohištvenim slogom iz 70-ih prejšnjega stoletja, je sodoben in udoben sedež, ki s svojim širokim sedalom in prijetnim naslonom združuje eleganco, slog in udobje. Zasnovan je tako, da ga je moč popolnoma razstaviti. Oblazinjenje nog in sedeža je iz poliuretanske pene z odstotkom poliolov, ki izvirajo iz bioloških virov in 100% recikliranih PET vlaken. Zaradi mehko oblazinjenega in udobnega sedeža ta naslanjač ponuja sedenje, ki vas privabi, da se zadržite za mizo. Stol ponuja oblikovalske rešitve v popolnem ravnovesju med scenografskim navdihom in elegantno funkcionalnostjo.

556 POLTRONA PU Desktop 23x

 556 POLTRONA PU Desktop 33x

Cassina Edison

 Eleganten sistem konektorjev v obliki križa, ki se uporabljajo v Edisonovih plinskih svetilkah, si je Vico Magistretti zamislil za mizo, ki je zrasla iz želje po izražanju lepote industrijske arhitekture. Edison, ki jo je oblikoval za Cassino, je miza, izdelana iz kaljenega stekla. Struktura in zgornja opora je v jeklenih in estetskih spojih iz litega aluminija, pobarvanega v črni ali oranžni barvi.

Miza deluje na ideji jasne ločitve med nosilno konstrukcijo in pultom. Značilni element mize je uporaba prečnega spoja, ki se uporablja za spajanje plinskih cevi, pri uporabi konstrukcije za mizo pa dobijo popolnoma nov pomen. Mizo se lahko umesti v jedilnico zasebnih domov in prostoru daje industrijski izgled. Lahko se jo kombinira z udobnimi stoli Dudet in s tem ustvari mešanico prepoznavnih stilov v notranji opremi Cassina.

edison cassina table

edison cassina table 1

 

Cassina Soriana

Unikatni fotelj oblikovalcev Afre in Tobie Scarpe z mehkimi, zaobljenimi obrisi, je zasnovan tako, da domov prinese sproščeno, prefinjeno udobje, ki odpira vrata novemu, bolj svobodnemu načinu življenja. Vrnitev ikone, zmagovalke compasso d'oro iz leta 1970, ki je revolucionirala proizvodne tehnike. Soriana je spremenila obdobje, s čimer je potrdila nadvlado novih proizvodnih tehnik oblazinjenja s poliuretanskimi penami in predstavila nov način razmišljanja o kavču, ki je videti kot oblazinjena masa.

V naslonjalu in v zunanjih delih sedeža je uporabljen polistiren, medtem ko je na sredini sedeža vreča iz vlaken, ki zagotavlja udobje in podporo. Te vreče so nato obdane z dvema prešitima odejama, ki sta oblazinjeni z vlakni ali vato. Notranjih struktur ni, vse skupaj drži samo zunanja kovinska objemka. Je prvi oblazinjen model sofe brez notranje strukture.

944 SORIANA 3POSTI Desktop 13x

944 SORIANA 3POSTI Desktop 23x

 

Cassina LC1 – outdoor

Ikona oblikovanja, zunanji fotelj, ima lahek kompakten sedež. Ravnotežje med obliko in funkcijo temelji na uporabi Modulorja, lestvice razmerja človeškega telesa in na matematičnem jeziku, ki temelji na razmerjih univerzalne harmonije. Predstavljen leta 1929, skupaj z drugimi kosi, kot so fotelji LC2 in LC3, miza LC6 in ležalnik LC4. Kot vsa dela Le Corbusierja tudi fotelj LC1 izhaja iz poglobljenega preučevanja človeške drže in je zasnovan tako, da nudi popolno oporo za izjemno sprostitev, ki človeka spravi v pogovor.

Njegova popolna kompozicijska preprostost, ki jo je mogoče prilagoditi glede na uporabo, je na voljo v zunanji različici. Stol je obdelan s posebno teksturirano barvo, na voljo v petih različnih odtenkih in z zbirko specifično oblikovanih prevlek. Za zelo visoko raven udobja so v veliki meri zaslužni prefinjeni detajli, kot so premično naslonjalo ali jeklene vzmeti za sedežem in naslonom. Edinstvena kakovost materialov in prefinjena izdelava skozi Cassino zagotavljata, da vas bo edinstveno udobje LC1 spremljalo celo življenje.

1 cassina lc1 outdoor le corbusier pierre jeanneret charlotte perriand

2 cassina lc1 outdoor le corbusier pierre jeanneret charlotte perriand 

 

Cassina Nest of tables

Kolekcija dizajnerskega seta večnamenskih nizkih miz, ki združuje eleganco in praktičnost ter hkrati spodbuja sodoben življenjski slog, idealen za dom, kjer imajo sobe prilagodljivo uporabo. 

Bodil Kjaer, ki se je naveličala videti drobne, nepraktične stranske mize, je svoj komplet treh stranskih miz zasnovala za svoj dom leta 1963. Za tri mize, ki jih je mogoče zložiti eno na drugo, je značilna vitka, a čvrsta struktura iz masivnega lesa. Kot že samo ime pove, komplet treh miz spominja na gnezdo, ki ga je treba zaščititi, natančno tako, kot to počnejo večje mize za manjše.

Na voljo je v različnih materialih in barvah. Konstrukcija mize je izdelana iz oreha v naravni barvi ali iz pepelnato obarvanega ali iz črno obarvanega hrasta. Vrhnja površina nizkih miz je prav tako v različnih variiacijah: iz vodoodbojnega usnja, barvanega stekla ali iz barvanega zrcalnega stekla.

658 BODILKJAER TAVOLINI Desktop 33x

658 BODILKJAER TAVOLINI Desktop 43x


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.