logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Kolekcija Intimacy pripoveduje zgodbo o bivalnih prostorih, ki se spreminjajo s časom, z nami deli njihov obstoj in preobrazbo. Pripoveduje o našem globokem odnosu s predmeti, ki nas obkrožajo in so sestavni del naše osebnosti in osebne zgodovine.

 

 

V kontinuiteti s kolekcijo Nazaj k čustvom (ang. Back to emotions) 2020, kolekcija Intimnost (ang. Intimacy) 2021 interpretira potrebo po avtentičnem, konkretnem dizajnu, izraženem v funkcionalnih predmetih z dušo, ki naj bi nas spremljali skozi vse življenje. Soba ni le nevtralen prostor, napolnjen s pohištvom, temveč je tiha priča našega življenja, prostor, ki se spreminja in raste z nami, hrani naše spomine in občutke ter pripoveduje o naših najbolj resničnih in zasebnih trenutkih.

V skladu s svojo filozofijo "Osredotočenost na ljudi" Zanotta meni, da je projekt nosilec pomena, ki vzpostavlja odnos z uporabnikom: dizajn postane brezčasen izdelek, namenjen za uporabo skozi celo življenje, ki se prenese na naslednje generacije. Zanotta se zavzema za etični pristop, osredotočen na uporabnost in iskanje bistva oblikovanja. Za Zanotto je trajnost povezana s specifičnimi oblikovalskimi odločitvami in konceptom "dobrega oblikovanja": to pomeni funkcionalni, prepoznavni, avtentični izdelki, katerih pomen in oblika se nikoli ne starajo. To pomeni uporabo samo nekaj preprostih sestavnih delov, ki jih je enostavno sestaviti in razstaviti, narejenih iz visoko kakovostnih naravnih materialov, ki  jih je po koncu njihove življenjske dobe enostavno reciklirati. Pomeni tudi uporabo standardiziranih metod za preizkušanje trdnosti in trajnosti izdelka, pakiranje z ravno embalažo za prihranek prostora in optimizacijo pošiljanja.

Intimacy je široka kolekcija, sestavljena iz inovativnih novih izdelkov in številnih nadgradenj obstoječih izdelkov, ki so že v katalogu:

 

Zanotta DAN 2057-2058

Stol DAN 2057-2058 za zunanjo uporabo je delo oblikovalca Patricka Norgueta, ki k predmetom in oblikovanju pristopa z grafične perspektive. Navdih črpa iz vsega, kar ga obdaja, ne sledi trendom, temveč skuša oblikovati izdelke, katerih relevantnost in sodobnost zdrži preizkus časa: "Dobro zasnovan predmet, ustvarjen s sodelovanjem, je brezčasen," pravi  Norguet, ki z Zanotto sodeluje od leta 2020.

DAN je vizionarski in tehnično inovativen, visokotehnološki projekt, razvit okoli preprostega dizajna: trakovi, iz katerih je sedalo in naslonjalo, izhajajo iz avtomobilskega sektorja, zaradi česar so funkcionalne, trpežne, a hkrati ​​udobne. Elastični trakovi iz poliestrskih niti so na voljo v rumeni, antracitni in modri barvi.  Na prvem traku sedeža na desni strani je natisnjen logotip Zanotta, ki se po potrebi lahko natisne tudi drugod ali pa se prilagodi osebnosti tistih, ki ga izberejo: nadgradi osebni okus in unikatnost z možnostjo pisanja sporočil ali dodajanja grafik po želji kupca. Enotna konstrukcija je iz pregibnega cevastega jekla v lakirani sivi barvi ali mat črni, sestavljena iz nekaj bistvenih elementov; konstrukcije, elastičnih trakov ali za zahtevne, obleke stola iz naravnega usnja.

2073 Dan outdoor 800x800

2057 2058 3IG01 800x12000

 

Zanotta Ambrosiano

Nova modularna miza, ki jo je zasnoval Studio Mist-o - vznemirljivi italijansko-japonski oblikovalski duo - v sodobnem ključu znova interpretira konvencionalno mizo kot sistem s površinami iz različnih materialov in številnimi konfiguracijami.

Novi mizni sistem, trden in modularen, je zasnovan za bivalne prostore, sejne sobe, delovne prostore ter hotelske in gostinske prostore. Značilnosti dizajna so eleganca, ki jo nudi formalna sinteza, bogata izbira sestavov, številne možnosti prilagajanja in okoljska trajnost izdelka. Samo štirje sestavni deli, ki so oblikovani z občutkom za detajl, sestavljajo arhitekturno strukturo mize.

Držala mize so iz masivnega naravnega hrasta ali v črni barvi. Podporniki so iz nerjavečega jekla. Mizna  plošča je iz kaljenega stekla in na voljo v dimno sivi, ki se ujema s črno obarvanimi nogami ali iz masivnega lesa iz hrastovih prevlek, bodisi naravnih bodisi črno obarvanih. Na voljo je tudi Fenix® visokotlačni laminat v odtenkih svetlo sive ali antracit barve z naravnim hrastovim robom, ki se ujema z nogami iz naravnega hrasta; ali v belem Carrara marmorju z zaščitnim lakom, vodoodpornim in odpornim proti madežem, v prozornem mat poliestru ali v naravno zglajenem granitu.

Ambrosiano 5 1600x12000

Ambrosiano 1 800x1200

 

Zanotta Tweed Mini

Nizke mize Tweed Mini je zasnoval Garcia Cumini z namenom, da dopolnjujejo velike otoške zofe, katerih oblike in zaključki se ujemajo z istoimensko zbirko jedilnih miz, predstavljenih leta 2017. Družba Garcia Cumini  je rezultat združitve dveh kultur z multidisciplinarnim pristopom, pri čemer oblikovanje, instalacije in umetniška režija sledijo osebni filozofiji počasnega oblikovanja.

Na površini izstopa intarzija, pozicionirana diagonalno. Tanke plasti iz masivnega hrastovega lesa ali ameriškega oreha so skrbno postavljene druga ob drugi, dokler naravne črte v lesu ne ustvarijo vzorca v kontinuiteti z diagonalno črto, ki ločuje dva dela mize, skoraj tako, kot da bi tvorila žile na listu.

Tweed mini rovere nero 30

Tweed mini rovere nero 20 1

 

Zanotta Pianoalto

Zbirko prodajnih uspešnic sedežnih garnitur sta zasnovala Ludovica + Roberto Palomba, arhitekta in oblikovalca, ki sodelujeta že od leta 1994. Sodelujeta z več vodilnimi mednarodnimi oblikovalskimi podjetji (z Zanotto od leta 2004), njihovi projekti pa so bili nagrajeni z več mednarodnimi nagradami.

Zbirka je bila razširjena z dvema ukrivljenima elementoma, ki omogočata popolnoma nove pod kotom postavljene odprte konfiguracije, idealne za čakalnice in skupne prostore v hotelih in pisarnah. Modularna sedežna garnitura je sestavljena iz jeklenih nog in jeklenega okvirja, sedež, naslonjalo in blazine pa so oblazinjene z graduiranim poliuretanom, prešite z vložkom in gosjega perja. Prevleke so iz tkanine ali usnja in se jih po potrebi lahko odstrani. Sedežne elemente lahko kombiniramo po želji - od dvosedov do modularnih sedežnih garnitur s 4, 6, 8 ali več sedeži - do oblikovanja linearnih in vogalnih rešitev.

zanotta 1272 pianoalto 1273 pianoalto 96 gallery 1 zoom2

zanotta 1272 pianoalto 1273 pianoalto 96 gallery 2 zoom1

 

Zanotta Maggiolina

Ikonični naslanjač Marca Zanusa se v katalog vrne v originalni različici z blazinami iz blaga. "Pepelka, ki se spremeni v princeso," bi lahko zapisali, če parafraziramo Aurelia Zanotto o postopku, ki je pripeljal do kreacije ležalnega stola Maggiolina.

Med zasnovo ležalnega stola Maggiolina leta 1947 je Zanuso eksperimentiral s povsem novim konstrukcijskim sistemom, zasnovanim za serijsko industrijsko proizvodnjo in se odrekel tradicionalnemu konceptu naslanjača z okvirjem, narejenim z obrtniškimi tehnikami.

Ležalnik je sestavljen iz poliranega ali črno pobarvanega jeklenega cevnega okvirja ali z naravnim/črnim nikelj-satenasto obdelavo. Polnilo blazine za hrbet  je iz gosjega perja, medtem ko je vzglavnik sedeža oblazinjen s poliuretanom. Prevleke za blazine in nasloni za roke so iz blaga, zunanja prevleka je odstranljiva.

zanotta 900 maggiolina gallery 1zoom1

 zanotta 900 maggiolina gallery 3zoom0


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.