logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Alias se je za kolekcijo v letu 2021 odločil, da bodo ohranjali glavne značilnosti podjetja. Zatorej so povzeli, da bodo, kot izhodišče pri oblikovanju novih kosov pohištva poustvarili izdleke podjetja, ki so bili med najbolj izstopajočimi in prelomnimi tako v svetu oblikovanja, kot pa tudi za podjetje.

 

 

Ob pregledu celotne zgodovine produktov Aliasa so izluščili kose za katere so menili da so najpomembnejši ta trenutek. Pri oblikovanju so uporabili ekološke materiale, ter pri tem združili nove tehnike oblikovanja in proizvodnje. 

V novem letu si podjetje prizadeva predstaviti, kot drzen predstavnik na trgu, ki ne temelji na identiteti pojma ALIAS, temveč na sposobnostih razvijanja kolekcij, zbirk, ki so dosledno, inovativno ustvarila priznano mednarodno podjetje.

 

SLIM CHAIR

PearsonLloyd

2016/2021

Sprva je bila kolekcija Slim predstavljena že leta 2016 na salonu v Orgatecu.  V letu 2018 so predstavili še polipropilensko verzijo stola. Sedaj, tri leta kasneje predstavljajo mehko različico ergonomskega stola, ki pooseblja sodobno oblikovanje pohištva.  Rahločuten in mehak stol je lahko oblazinjen s tkanino ali usnjem. Na voljo je več vrst oblazinjenja: od sedeža do povsem oblazinjenega sedišča. Sedežna školjka se lahko kombinira z več različnimi podnožji: štirinožno leseno podnožje, kovinsko štirinožno podnožje ali sankasto podnožje z naslonom za roke ali brez. Kolekcija SLIM CHAIR razkriva svojo moč prilagodljivosti vsakemu prostoru zaradi elegantnih linij.

 Alias SlimChair Soft Gallery 2

 

AGO

Alfredo Häberli

2021

Uravnotežena kombinacija lesa in kovine. Alfredo Haberli je ustvaril mizo, ki uteleša sodobno interpretacijo klasičnega skandinavskega oblikovanja. Glavna posebnost mize je mehka oblika namizne plošče s svojimi zaobljenimi robovi in skrito tehnično strukturo mize. Masivne lesene noge so pritrjene na kovinsko konstrukcijo mize na katero se nalaga tudi namizna plošča.

Miza AGO je projekt bogat s podrobnostmi, ki rakrivajo odlično oblikovanje in kompleksnost v svoji slogovni preprostosti.

 Alias Ago Home AlfredoHaeberli

 

SAEN

Gabrielle & Oscar Buratti

2021

Saen miza izpod oblikovalskih prstov dvojice Gabrelle in Oscarja Brunotija je oblikovana tako, da je videti, kot obrnjen kelih. Podstavek je izdelan iz kompaktnega poliuretana. To je visoko zmogljiv material z naprednimi tehničnimi in estetskimi lastnostmi - to ga pravzaprav naredi tehnopolimer. S tehnopolimerom je sedaj mogoče dobiti popolnoma čisto in celo površino, ki ohranja konkretno silhueto izvirnika. Za namizno ploščo sta oblikovalca uporabila različne velikosti in materialov od MDF do lakiranega lesa v različnih obdelavah.

Lahkotnost in teža mize se združita v presenetljivo elegantno oblikovano skulpturo, zahvaljujoč tehnološkim raziskavam podjetja Alias.

 Alias Saen Buratti Ambienate 2

 

TWIG COMFORT

Nendo

2016/2021

Nendov projekt stola Twig pooseblja mojstrstvo kombiniranja materialov in proizvodnih tehnik, kar ima za posledico ikoničen in izjemno sodoben izdelek. Novi predlog je reinterpretacija starega stola Twig z udobnim naslonjalom z razliko, da je sedaj stol sestavljen iz železnega okvirja in podnožja na katero se dinamično vpenja plastično naslonjalo v različnih barvah. V modelu iz leta 2016 je bilo naslonjalo leseno in zaradi visoke cene ni bilo zaželjeno pri kupcih. Za udobnejše sedenje podjetje ponuja na voljo tudi oblazinjeno sedišče v tkanini ali usnju.

 Alias Twig Nendo Gallery 8

 

YOUNG LADY

Paolo Rizzato

1991/2021

Po tridesetih letih so obudili staro klasiko podjetja – stol Young Lady oblikovalca Paola Rizzata. Osvežitev stola, katerega glavna značilnost je elegantno trikrako kovinsko podnožje. Na podnožje ‘’mlade gospe’’ se tankočuno privija sedišče, ki je v originalni izvedbi narejen iz masivnega lesa sedišča in naslonjala v tkanju iz Dunajske slame. Za poživitev v moderni slog je sedaj ‘’gospodična’’ oblazinjena v tkanino ali usnje. Stol sedaj ponuja boljše udobje in ima izboljšano tako estetiko kot tudi funkcionalne lastnosti. Postal je neprimerljivo vsestranski.

YoungLady

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.