logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

Cassina Imm Cologne 2020 1

Zgodba o kuhinjah Convivio se prične v Nemčiji. Tam je prva leta odraščal ustanovitelj podjetja Leandro Cappellotto, kjer so starši v Frankfurtu vodili slaščičarno. Kmalu so se preselili v Italijo, kjer je Leandrov oče skupaj s še tremi partnerji ustanovil Valcucine S.p.A.

 

 

Otroška leta, ki jih je preživel v Nemčiji so močno vplivala na njegovo miselnost. Po dokončanem študiju iz poslovne administracije se je vrnil v deželo, kjer je že odraščal. V Munchnu je nekaj mesecev delal v svetovalnem podjetju, preden se je vrnil v Italijo in se zaposlil pri Calligarisu, kot vodja izvoza za nemško govoreči trg in Beneluks. Minilo je nekaj let in omenjeno podjetje je zamenjalo Valcucine. Tudi tu je bil zadolžen za nemško govoreči trg.

Leta 2015 se je odločil odpreti svoje lastno podjetje, ki bo izdelovalo funkcionalne in inteligentne kuhinje z minimalističnimi linijami. Podjetje je poimenoval  convivio. Ime podjetja izhaja iz dveh latinskih besed:

  • Convivium, kar pomeni pogostitev, skupni obrok
  • Convivio (cum+vivere) in pomeni živeti skupaj

Izbrano ime se nanaša na prostor, kjer se neguje človeške odnose in ritual deljenja. Leandro Cappellotto ustanovitelj podjetja pravi, da “naša obljuba sreči leži v želji, da prostoru, kjer si obroke delimo z družino, prijatelji in gosti, priskrbimo pohištvo, ki bo zadovoljevalo potrebe sodobnega življenjskega sloga; skratka, kjer ljudje uživajo v preživljanju skupnega časa”.

Temelj filozofije Convivio kuhinj je zanesljivost in natančnost. Glavni cilj podjetja je zagotoviti kvaliteto izdelave kuhinj in pohištva, ki je izdelano z občutkom za detajle, je iz plemenitih materialov, brezčasnih, uporabnih in estetskih rešitev, ki so prilagojene zmogljivosti materialov in proizvodnje.

Takšne rezultate dosežejo z digitalizacijo procesov, razvojem inovacij zaščitenih s patentom in nenazadnje tudi z dolgoletnimi izkušnjami, ljubeznijo ter strastjo do oblikovanja kuhinj. Kot digitalni obrtniki združujejo prilagodljivost, natančnost in učinkovitost, ki jo omogoča industrija 4.0, skupaj z dolgoletnimi izkušnjami na področju proizvodnje kuhinj.

So tudi ekološko trajnostna proizvodnja, ki se čuti odgovorna na področju čim nižjega ekološkega odtisa. Proizvodnjo hladijo in ogrevajo toplotne črpalke in tako ne sproščajo škodljivih emisij v zrak. Tudi električna energija, ki se uporablja za proizvodnjo so obnovljivi viri (hidroelektrarne v italijanskih Dolomitih).

S trudom proizvajanja pohištva s čim manjšim vplivom in obremenitvami na družbo in okolje, uporabljajo le materiale, ki jih je mogoče reciklirati, kot na primer steklo, les, kamen in aluminij.

Po končani življenjski dobi kuhinje, se Convivio kuhinje popolnoma razstavijo in reciklirajo. Baze (korpusi) kuhinj so narejeni iz vodoodbojnih ivernih plošč iz 100% predelanega lesa, ki ima certifikat nizkih emisij formaldehida.

Ekološko skrb se opazi tudi pri zaščiti izdelkov. Elementi pri transportu niso več zaščiteni s plastično embalažo, temveč so obloženi s kartonom.

 

KUHINJE

Kuhinja je danes postala del interierja, kamor povabimo goste in ni le prostor, ki je namenjen pripravi in shranjevanju hrane, temveč služi kot skupni in osrednji del stanovanja, kjer preživljamo prosti čas.

Trend kuhinj se že vrsto let razvija v smeri estetike. Z leti so se pri kuhinji skoraj odpravile tipične lastnosti ʺtehničnih kuhinjʺ - brušeno jeklo – ki je danes na voljo izključno le za industrijske kuhinje z namenom funkcionalnosti. V prid bolj glamuroznemu izgledu so gospodinjski aparati izgubili videz strojev, nape se sedaj nevidno vgrajujejo v strop,  stenske enote in delovne površine so bolj elegantnih oblik.  Trendi kuhinjskega oblikovanja dopuščajo, da ʺtehnična kuhinjaʺ zaide v obliko omaric, ki so bolj podobne pohištvu dnevne sobe. 

Kuhinje Convivio so nastale na izkušnjah preteklih del v podjetjih, predvsem pa z izkušnjami v podjetju Valcucine S.p.A.  Prednost Convivia je, da načrtuje vse svoje procese od samega začetka, kar zagotavlja učinkovitost in izkoristi vse prednosti, ki jih ponuja najnovejša tehnologija.

Najboljša vrata in predali kuhinj so narejena iz aluminijastih okvirjev. Toda še bolje je, če okrasna plošča popolnoma skrije profil omaric. Tako postane profil opora za različne material, kot so laminat, MDF, kovina, kamen, steklo, keramika in podobno.

Lahka vrata zagotavljajo kakovost za celovitost in dolgo življensko dobo ostalih delov kuhinje, kot so tečaji vrat in vodila predalov. Čeprav imajo tudi ostali proizvajalci možnost izdelave podobne konstrukcije kuhinje, je šel Convivio korak naprej in izdal inovativno različico omare brez ročaja – najboljše za poenostavljeno lepoto in higieno – saj uporabljajo vgrajen kanal v vratih in ne ohišje omare. Tako se poveča prostor omaric za shranjevanje. Patentiran kanal se lahko namesti tako vodoravno kot tudi horizontalno, kar omogoča načrtovanje kuhinj, ki ustvarja uskaljen videz z okrasnimi ploščami ne glede na barvo ali material.

Lepota in učinkovitost lahko gresta z roko v roki, to dokazujejo z njihovimi tremi najpomembnejšimi linijami kuhinj, ki se razlikujejo od drugih kuhinj v trenutni ponudbi.

 

LIBERA

Najprepoznavnejši znak Conviva je vdolbeni aluminijasti profil v vratih skupaj z okrasno hrbtno ploščo, ki je integrirana skupaj s profilom in okrasnim sprednjim delom. Material in barva obeh okrasnih plošč sta lahko različna. Vrata brez ročaja postanejo funkcionalen element, ki je hkrati tudi estetski. Na oblikovanje horizontalnih in vertikalnih linij kuhinje profil ročaja ne vpliva.

Z različnimi barvnimi odtenki in materiali lahko dosežemo različne kompozicije. Za skladen izgled lahko uporabimo enoten pristop iz enega materiala in barve ali pa uporabimo kontrastne barve in materiale za bolj eklektičen in igriv rezultat. Ponavljajoči se detajli kanala brez ročaja so diskreten element, ki zagotavlja brezčasno lepoto.

 

FUNKCIONALNOST

Dober dizajn je skupek vseh detajlov, ki so natančno opredeljeni v razmerju med njihovo obliko in funkcijo: vrata z aluminijastimi okvirji so se po izkušnjah izkazala kot najboljša rešitev glede teže, trajnosti, vsestranskosti in estetike.

Vrata poimenovana Libera v latinščini pomenijo svoboda, kar so s številnih stališč točno to:

  • Široka izbira naravnih materialov
  • lahki materiali, ki ne vpijajo vode
  • brez lepljenih robov
  • brez ročajev

Uporabljeni material okrasne plošče bo določal tudi, kako najlažje odpirati vrata s profilom brez ročaja. Od številnih podrobnosti je odvisno, ali se bodo vrata enostavno in tudi varno odprla, kadar so vaše roke mokre. Odsotnost ročajev omogoča lažje čiščenje okrasnih površin.

Sinter senkrGriffkehle t1 2000x1200 c1 p19 0097

 

WALL MIRABILIS

Desetletje nazaj je Leanndra prešinila ideja o modularni kuhinji, ki je kot omarica, ki se prilega moderni arhitekturi oziroma temelji na konceptu vsestranskosti; je kos pohištva, ki se zlije s prostorom, v katerem je nameščena. Velik pomen Convivio kuhinjam pripisujejo tudi funkcionalnosti. S patentiranim mehanizmom “Mirabilis” so lahko združili oba vidika.

Pri stenski različici je kuhinjo mogoče skriti z enostavnim premikanjem sprednjega profila. Sprednji profil ki ga sestavljata dve vodoravni fronti, elegantno prikrijeta kakršno koli neurejenost v kuhinji, katere funkcije ostajajo prikrite. S preprostim dvigom oz. spustom kuhinja postane element s čisto, linearno obliko.

V sodobnih projektih arhitekture je kuhinja običajno povezana z dnevno sobo. Takšen način delitve prostorov s seboj prinaša prednosti in slabosti. Rešitev za novo povpraševanje z uporabo oblikovanja, da bi sledili osnovnim zahtevam in funkcionalnosti, a hkrati ne bi pozabili na estetiko, je vodilo do sistema Mirabillis. Tu so združeni dizajn, ergonomija in tehnologija. Užitek gibanja v prostoru, ki je oblikovno dobro zasnovan in funkcionalen, prinaša prijeten občutek in bogati naše vsakdanje življenje z združevanjem logike, praktičnosti s čustvenim izkoriščanjem prostorov.

 

FUNKCIONALNOST

Mehanizem Mirabilis je skrit v dveh, 10 cm debelih stranskih ploščah in deluje na osnovi dveh protiuteži, ki se na zobatih pasovih poganjata na jermenu. Da bi ta mehanizem deloval, je treba upoštevati nekatere dimenzijske značilnosti: najmanjša globina omare 60 cm, najmanjša višina stropa 240 cm in največja širina odprtine sprednje strani 360 cm.

Mirabilis OpenSpace frontal zu t1 2000x1200 c3 p10 0078

Mirabilis OpenSpace frontal halboffen t1 2000x1200 c3 p9 0075

Mirabilis OpenSpace frontal offen t1 2000x1200 c3 p8 0070

 

ISLAND MIRABILIS

Kuhinjski otok Mirabilis deluje na isti sistem, kot stenski (Wall Mirabilis), z izjemo otočne postavitve, kjer se sprednji profil odpira proti dnevni sobi in/ali jedilnici. S takšno postavitvijo in sistemom, imamo možnost zasebne kuhe ali kuhe, kjer smo povezani s celotnim prostorom.

 

FUNKCIJA IN ESTETIKA KUHINJE

Najpomembnejša lastnost kuhinje je njena funkcionalna uporaba in estetika. Kuhinja ima posebno izbrane dodatke/okovja, ki so oblikovani s fokusom na funkcionalnosti. Kuhinja kot celota z dodatki in okovji tvori inteligenten prostor, ki je prijeten za uporabo in postane sestavni del obstoječe arhitekture.

Oblikovanje kuhinje je premišljeno z linijami skritih ročajev LIBERA in shranjevalnih volumnov. Končni rezultat prinese harmonično in minimalistično oblike kuhinje, ki bo ustvarjena in oblikovana po vaših osebnih notah.

K1 zu 2000x1200

K1 halboffen 2000x1200

K1 offen 2000x1200

 

KUHINJA PRILAGOJENA VAŠIM POTREBAM

Kuhinjske omare, predalniki in ostali osnovni elementi kuhinje so občajno na voljo v širinah 30, 45, 60, 90 in 120 cm. Redko se zgodi, da se omenjenimi elementi ujemajo z vašim prostorom, saj nemalokrat pride do razlik v širini prostora pri sami gradnji. Proizvajalci zato dodajo polnilne plošče oz. prilagodijo svoje omare, da zagotovijo nestandardne dimenzije elementov, ki so ponavadi zelo dragi.

Convivio vedno načrtuje kuhinje z namenom izpolnjevanja individualnih potreb kupca.  Zahvaljujoč industriji 4.0 podjetje lahko izdela kakršen kos želite oziroma ga potrebujete, da bo kuhinja videti zares sanjska, brez dodatnih stroškov modifikacij elementov.

Custom T1 2000x1200

 

LIGNUM ZAJTRKOVALNA POLICA

Zajtrkovalna polica LIGNUM je pomembna podrobnost pri urejanju odprtega prostora. Kuhinjskemu otoku in okolici zagotavlja elegancno, ki v prostoru izžareva občutek kakovosti, topline in dobrega počutja. Zahvaljujoč minimalni obliki in izborom toplega materiala-lesa dodaja ravnovesje v harmoničnem dialogu z materialoma kot sta steklo in marmor.

Položaj zajtrkovalne police je natančno preučen: postavljen je ob prostornino kuhinjskega otoka ali polotoka, s čimer se malenkostno poveča globina, ne da bi pri tem zmanjšali delovno površino pulta. Zaradi izbočenosti zajtrkovalnega pulta se preprečuje, da bi drobtine ali tekočine prišle v režo med polico in delovno ploščo.

Lesena zajtrkovalna polica je jasno vidna in prepoznavna značilnost otoka, ki je pohištveni izdelek v katerem estetske in praktične zamisli elegantno sobivajo.

patch T1 2000x1200 c2 4D

 

INTEGRA KUHINJSKI OTOK

Kuhinjski otok je vrsta ureditve, ki ponuja dodatno shrambo in delovni prostor. V največji meri pa daje prednost socialni interakciji in skupni rabi prostora. Vsekakor je prijetno kuhati v kuhinji, ko ste obdani z družino ali prijatelji, ne da bi jim med delom kazali hrbet. Kuhinjski otok s svojim izbočenim delom ponuja možnost več barvne izbire in izbire materialov.

Sinter oben t1 2000x1200 c1 p6 0032

 

Sinter Wohnraum t1 2000x1200 c1 0004

 

MATERIALI

Convivio materiale izbira skrbno, združujejo vrhunske, spretno in kompetentno izbrane površine s funkcionalnimi, uravnoteženimi detajli, ki puščajo prostor za igrive poudarke. Edinstvena kuhinja, ki lahko združi dobro počutje in praktičnost, toplino in udobje, se rodi iz združevanja tehničnih spretnosti, estetskega okusa in iskanja funkcionalnosti. Vsakršna osebna podrobnost pri načrtovanju prispeva k temu, da vaša kuhinja postane prostor, ki izraža vas.

Preučevanje razmerij z opazovanjem narave in skrbna izbira materialov in barv so temeljni dejavniki, ki omogočajo oblikovanje brezčasnih kuhinj. Convivio ponuja možnost prilagoditve vsake podrobnosti kuhinje, da ta postane značilen element, ki ustvarja vaš osebni slog kuhinje. Značaj kuhinje bodo določili materiali, ki jih izberete za okrasne plošče vrat ali predalnikov, delovne plošče in stranske plošče. Vsestranska izbira materialov močno vpliva na vašo kuhinjo, tako z estetskega vidika kot z vidika praktičnosti.

 

JEDKANO STEKLO

Steklo je material, ki je še posebej primeren za kuhinjo. Zaradi svoje neporoznosti in ker je izjemno odporen na vročino. Je enostaven za čiščenje.  Za vrata kuhinje Libera je izbrano kaljeno steklo, ki je lakirano z lakom na vodni osnovi na hrbtni strani. Zahvaljujoč čisti estetiki je steklo vsestranski material, ki se zlahka prilagodi različnim slogom opremljanja.

Convivio uporablja 4-mm debelo prozorno steklo za sprednje površine in 10-mm debelo prozorno steklo za stranske in delovne plošče. Steklo ponuja izjemno barvno nevtralnost in odlične lastnosti prepustnosti svetlobe. Notranja površina predalov in globokih predalov je zaščitena s ploščo, odporno na praske.

Steklo je za razliko od tradicionalnih lakiranih plošč izjemno odporno proti praskam in udarcem ter ponuja bistveno boljšo intenziteto barv.

ETCHED GLASS

GLASS

 

HPL LAMINAT

Za kuhinje uporabljajo samo odporne in dolgotrajne materiale. Materiale, ki so bili zasnovani in razviti za uporabo v vsakdanjem življenju. Površine HPL so zaščitene s posebnimi premazi, namenjenimi zakrivanju prstnih odtisov, prask in udarcev. Laminat ima svilnato, mat površino, ki je prijetna na dotik, je vodoodbojna in enostavna za čiščenje. Je popoln material za kuhinjo.

Kljub temu niso vsi laminati enaki in obstajajo velike razlike v kakovosti. Iz tega razloga so se pri Conviviu odločili, da ne bodo uporabljali tankih, 0,9 mm debelih laminatnih plošč, nanesenih na plošče iz MDF ali iverne plošče, temveč uporabljajo laminat debeline 4 mm, ki se montira neposredno na okvir brez podložne plošče. Kar pomeni, da ni lepljenih robov in lahko zagotovijo popolno vodoodpornost.

HPL

FENIX

 

KAMEN: KERAMIKA

Keramiko pridobivajo s sintranjem keramičnih glin, glinencev, kaolinskih glin in peska. Surovine se najprej zmeljejo in nato fino atomizirajo, dokler ne dobijo enakomerne velikosti praha, primernega za stiskanje. Sintranje je postopek, ki se pojavi tudi v naravi - mineralni vir tvori kemične usedline. Pri industrijski proizvodnji se pospešena različica tega metamorfnega procesa reproducira pri visoki temperaturi. Zaradi trdote materiala je keramika odporna na odrgnine, vročino in praske. Je enostavna za vzdrževanje in čiščenje. Zaradi vseh teh lastnosti je keramika material, ki je še posebej primeren za kuhinjo.

STONE

 

LES

Dodaja kuhinji toplino prostora, naravnost, živahnost in domačnost. Zaradi strukturiranosti in barve kuhinja postane edinstvena.

Lesene okrasne plošče so izdelane na način da je osnova okrasne plošče iz MDF-a, po vseh štirih straneh obrobljena z vodoodporno vezano ploščo. Na mdf ploščo z okvirjem iz vezane plošče se nato prilepi lesena plošča (furnir) iz bresta ali evkaliptusa. Okrasne lesene plošče so prevlečene z lakom na vodni osnovi. Okrasne plošče sestavljene na takšen način nudijo zelo dobro zatesnjenost.   

WOOD

 

NERJAVEČE JEKLO

Kuhinja iz nerjavečega jekla je prefinjenega videza. Ta material se večinoma uporablja v industrijskih kuhinjah. Kuhinja iz nerjavečega jekla je odporna na toploto. Površine je enostavno očistiti in sanirati, umivalnik iz nerjavečega jekla pa je mogoče brez težav privariti na delovno ploščo iz istega materiala.

STEEL

 

 


DOM 

PISARNE / ŠOLE

VRT 

DODATKI

OrionIntertrade issuu logo instagram icon orioninstagram iconinstagram


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.