logo mini 01 novosti 02 proizvajalci 03 oblikovalci odprodaja_p 05 kontakt 06 povezave

 

SLIKA 0

Firma THONET se ponaša z eno najdaljših tradicij v svoji branži. Njen ustanovitelj, MICHAEL THONET (1776-1871), je bil mizar in inovator avstrijsko-nemškega rodu. V njegovem rojstnem mestu Boppard je leta 1819 ustanovil svoje prvo podjetje THONET, kjer je izdeloval lepljeno masivno pohištvo. Z izdelavo elegantnega pohištva organskih oblik je začel leta 1830, kjer je do popolnosti razvil postopek krivljenja lesa z uporabo vroče vodne pare in tako za takratni čas izdelal  revolucionarne izdelke, ki so odprli pot množični proizvodnji. Izdelki so bili lahki, trpežni, estetsko dovršeni in hkrati cenovno dostopni širši množici. 

 

SLIKA 0

Ludovica in Robert Palomba sta vsestranska italijanska oblikovalca in arhitekta. Leta 1994 sta v Milanu ustanovila studio Palomba Serafini Associati (ps+a) in do danes za svoje delo prejela vrsto prestižnih nagrad, kot so Red Dot, Design Plus, German Design Award, Elle Decoration International Award in številne druge. Prepoznaven znak dueta je izredno visoka kakovost in brezčasnost izdelkov. Nekateri izmed njih so bili lansirani na trg ob ustanovitvi podjetja in so v proizvodnji še danes.  Cilj biroja je oblikovanje pragmatičnih in kakovostnih izdelkov, ki imajo svojo lastno zgodbo in jih ni možno dati na skupni imenovalec. Oblikujeta vse od nakita do stanovanjskih naselij. Bolj kot na prejete nagrade prisegata na veliko število zadovoljnih strank, ki so jima do sedaj zaupale. Sodelujeta z najbolj prestižnimi svetovnimi podjetji kot so Cassina, Zanotta, Driade, Crassevig, Flos in drugi. Za vas smo izbrali nekaj njunih izdelkov, ki so bili oblikovani za vodilne svetovne znamke iz naše ponudbe.

 

SLIKA 1 patricia urquiola profile picture 250 140

PATRICIA URQUIOLA je vsestranska oblikovalka in arhitektka španskega rodu (1961, Oviedu, Španija). Arhitekturo je študirala na Faculdad de Arquitectura v Madridu in nadaljevala študij na Politecnico di Milano ter diplomirala pri Achillu Castiglioniu leta 1989. Od leta 2001 vodi svoj  oblikovalski studio, kjer snuje oblikovalske presežke za najbolj prestižna italijanska in mednarodna podjetja, med njimi tudi za podjetje Cassina, kjer deluje kot kreativna direktorica. Njeni produkti so razstavljeni v števlnih muzejih in zbirkah za katera je prejela številna priznanja in nagrade, med katerimi bi izpostavili zlato medaljo za likovno umetnost španske vlade. Več priznanih revij ji je pripisalo tudi laskavi naziv oblikovalke leta in celo desetletja.

SLIKA 0

WITTMANN (1896) je avstrijsko družinsko podjetje z več kot 120-letno tradicijo s proizvodnjo v Etsdofru pri Dunaju. V podjetju prisegajo na brezčasnost in ročno izdelavo, kar jih že več kot stoletje uvršča v sam vrh evropskega in svetovnega oblikovanja. Znanje in izkušnje se že štiri generacije prenašajo iz roda v rod, kar se kaže v njihovih brezhibnih izdelkih najvišje kakovosti. »Dolgo časa potrebuješ, da postaneš mlad« je nekoč izrekel Pablo Picasso. Enako velja za podjetje Wittmann, ki v digitalni dobi, zasičenosti trga in množični robotizirani brezosebni proizvodnji na trgu ponuja obrtniške izdelke  ročne izdelave in to z enako filozofijo in pristopom kot na začetku svoje poti. Vsak izdelek iz njihove delavnice je kakovosten, trajen, unikaten in hkrati sodoben. V sebi nosi duh časa in čaka, da bo kot njegovi predhodniki,  postal brezčasen.

 

poletje 2017 00

Cenjene stranke obveščamo,

da bo meseca JULIJA in AVGUSTA (v počitniško - dopustniškem obdobju)

ob SOBOTAH, salon ORION intertrade zaprt.

Med tednom ostaja delovni čas nespremenjen, od ponedeljka do petka, ob 9:00 - 12:00 in 16:00 - 19:00.

 

P.S. Lepo poletje in sproščujoče počitnice, vam želi ORION intertrade team...

DOM / HOME

PISARNE / OFFICE

VRT / OUTDOOR

DODATKI / ACCSESSORIES

OrionIntertrade issuu logo


Prijava na novice iz Oriona
Prejemanje
S klikom na gumb PRIJAVA soglašate, da vam občasno pošljemo informativne letake.